Guide till billiga flygbiljetter

Vi på resa-till.com kan mycket om resor, flygbiljetter, flygbolag, hotellbokningar och annat som behövs för att boka en flygresa eller paketresa. Ändå tycker vi själva det är svårt att finna bästa biljetten till bästa priset.

Hur gör alla andra som inte bokar resor lika ofta som vi själva gör? Känslan av att ha bokat en billig resa är härlig och därför vill vi dela med oss av våra bästa tips för hur du bokar en billig flygresa.

Var flexibel kring när du kan resa

Ha alternativa resdatum i åtanke och var öppen kring vilken tid på dagen ni kan tänka er att resa. Om ni ska resa över en helg, försök ha ett par olika helger att välja mellan.

Ska ni resa långt bort, sök och boka flygresan innan ni ber om semester. Ett par dagar före eller efter det tänkta datumet kan innebära flera tusen kronor i prisskillnad.

Många siter erbjuder möjlighet att söka på dagar plus/minus det tänkta resdatumet. Tänk på att slutligen göra en sökning på dina exakta resdatum, så att du är helt säker på att du verkligen fått se alla priserna.

Helg eller vardag?

Generellt sett är det dyrare när affärsresenärerna reser. Mitt på dagen och mitt i veckan är ofta billigare, liksom lördagar samt söndag förmiddag. Morgonflyg och kvällsflyg måndag till fredag är vanligtvis dyrast.

Undvik skolloven

Skolloven pressar upp priset när alla vill i väg samtidigt. Om ni vill iväg på höstlov, jullov eller påsklov är det bäst att boka i riktigt god tid eller köpa sistaminutenplatser strax före avresa.

Boka lagom långt i förväg


Prenumerera på nyhetsbrev

Anmäl dig till nyhetsbreven på de stora resesiterna som Travellink, Travelstart, Resfeber, Seat24, Mr Jet, Lastminute.com med fler

Res med lågprisflyg

Prova på att resa med lågprisflygbolag som Ryanair, Norwegian, German Wings och EasyJet.

Lista med lågprisflygbolag i hela världen

Även om komforten ibland är lite lägre uppväger det låga priset. Många av lågprisflygbolagen trafikerar mindre flygplatser med mindre trafik. Vissa ligger mycket centralare än storflygplatserna.Eftersom flygplatserna ofta är mindre är köerna kortare och gångsträckorna kortare.

Sök två enkelresor även för tur och returresor

Två enkelresor kan faktiskt bli billigare än en tur- och returresa. Dessutom kan det vara ett alternativ att resa till en destination och hem ifrån en annan, t.ex. till London Heathrow men hem från London Gatwick.