Toscana, Italien

Romantiska drömmar om den italienska landsbygden? Då är det Toscana du bör besöka. Toscana är en region i mitten av Italien där Florens är huvudstad. Pisa och Siena är två andra kända städer i Toscana.

Toscana får besökare från hela världen. Många kommer för att uppleva det rika kulturella arvet från renässansen och medeltiden.

Florens är det historiska och kulturella högsätet och var en gång i tiden en av världens mäktigaste städer. Här verkade bl.a. Michelangelo och Donatello, och det avspeglas givetvis i sevärdheterna. Missa inte att besöka Piazza della Signoria med kopior av de kända statyerna (de äkta står numera inomhus) och bron Ponte Vecchio.

Kombinera ett besök i Florens med Pisa och Siena, två mycket vackra och intressanta städer. Det lutande tornet i Pisa står givetvis högt på de flestas agenda. I Siena imponeras man främst av stadsbilden, med hus byggda av det karakteristiska Sienaröda teglet.

Toscana är också ett högsäte för den som vill ha rika mat- och vinupplevelser på semestern. Härliga anrättningar på lantligt belägna krogar med en god chianti till är en riktig smakupplevelse! Vingårdar ligger spridda över hela regionen och många är öppna för besökare.

För dig som vill uppleva vacker natur är Toscana perfekt! De böljande kullarna och höga bergen inbjuder till härliga vandringar och cykelturer. Olivlundar, vingårdar och djupa skogar blandat med stora fält.

Res till Toscana genom att flyga till Rom, Florens eller Pisa. Från Stockholm finns direktflyg till alla tre orterna. Lågprisflyg med Sterling och Ryanair går från Skavsta. Det finns även många reguljära flygbolag att välja mellan.

Det går givetvis bra att köra bil eller åka tåg till Toscana - eller kombinera det bästa av två världar och ta biltåget från Hamburg.