Språkresor

Språkkurser utomlands

Vill du fort lära dig ett nytt språk, eller förbättra de språkkunskaper du redan har? Det finns ett stort utbud av språkkurser online, ofta gratis. Man kan också läsa språkkurser på flera olika nivåer på medborgarskolan, ABF eller på universitet. Det effektivaste sättet att utveckla sina språkkunskaper är dock alltid att vistas i en miljö där språket omger en, vilket betyder studier utomlands. Språkresor förknippas ofta med ungdomar men idag finns också ett enormt utbud av språkkurser för studerande, vuxna och seniorer över hela världen.

Språkresor för vuxna

Språkresor vuxna är ett flexibelt och inspirerande sätt att införskaffa nya kunskaper i kombination med en utlandsvistelse. De flesta standard och intensivkurser varar mellan 2 och 48 veckor, du bestämmer själv hur länge du vill tillbringa utomlands. En standardkurs har oftast lektioner enbart på morgonen, vilket ger eftermiddagar och helger fria att på egen hand upptäcka omgivningarna. Söker du en examination i slutet på dina studier erbjuder många skolor t.ex. Cambridge-certifikat för engelska eller DELE för spanska.

Engelska språkkurser

Engelska är och förblir det språk som är mest användbart i världen idag, och det som är viktigast att kunna inom både arbetsliv och på fritiden. Språkkurser engelska är därför väl värda att investera i, för ditt eget självförtroendes skull, eller för en officiell examen. Engelska är också det språk som har mest spridning och flest destinationer att välja på.

Europa

I Europa är Storbritannien det självklara valet. London erbjuder ett antal språkskolor med mängder av olika kursalternativ. Denna metropol är alltid populär bland svenska resenärer och en språkkurs här kan vara ett sätt att lära känna staden under en längre tid. Söker du en lugnare atmosfär kan de prestigefyllda universitetsstäderna Cambridge och Oxford passa dig bättre. Här inandas du historia och klassik engelsk kultur i vacker miljö.

Åker du på sommaren och vill ha en mer semesterlik atmosfär rekommenderas den engelska sydkusten eller Malta. De engelska badorterna Brighton, Bournemouth och Torbay är klassika språkresemål som på sommaren är mycket väl värda ett besök. Dessa städer har alla vackra stränder vägg i vägg med stadskärnan vilket uppmanar till bad, vattensporter eller strandpromenader. Ön Malta i Medelhavet lockar de studerande som vill ha garanterat solsken och fest, samtidigt som ön har mycket vacker natur och lockar till äventyr och upptäcktsfärder.

USA

Vill man åka västerut erbjuder USA en mängd olika destinationer, alla med sin egna karaktär. Här kan man studera engelska på 63:de våningen av Empire State Building i New York, i närheten av de berömda stränderna i South Beach, Miami, eller i det öppensinniga och välkomnande San Francisco på västkusten. Skolorna i USA har stor internationell mix och ger dig möjligheten att bo inneboende hos en amerikansk familj, en unik chans man sällan får som turist.

Australien och Nya Zeeland

Australien och Nya Zeeland lockar många som söker stora äventyr och naturupplevelser under sin utlandsvistelse. Språkskolor finns i alla de stora städerna utmed kusterna. Reser du hit rekommenderar vi att du bokar flyg separat, vilket ger dig möjligheten att resa runt i inlandet efter att dina studier avslutats.

Semestertips

Ett bra tips generellt är att boka en språkkurs utan flygresa, vilket innebär att du på egen hand kan designa din studie-semester. Kanske vill du starta en längre utlandsvistelse med en 2 veckors språkkurs innan du på egen hand reser vidare? Kanske kommer du att bo utomlands under en längre tid och vill påbörja livet där med en språkkurs för att öka ditt sociala självförtroende? Alla kurser kan enkelt bokas utan flygresa.