Sardinien, Italien

Italiens näst största ö Sardinien är ett populärt semesterresmål för både italienare och oss övriga européer. Ön är mycket vacker med varierande natur, från sandstränder till bergiga partier och jordbrukslandskap. Den är en levande miljö året om, men besöks av mycket turister under sommarhalvåret.

Trots intensiv turism har man lyckats behålla sitt kulturella arv med seder och bruk.

Att göra på Sardinien

Att resa till Sardinien innebär oftast mest sol och bad, men ta dig gärna lite tid att resa runt på ön. Hyrbil rekommenderas för att nå mer ensliga platser, särskilt längs den västra kusten.

Runt om hela ön finns fin snorkling i det klara vattnet, detta är en höjdpunkt!

Stränder på Sardinien

Det finns flera vackra, långa sandstränder på Sardinien. En av de mest populära är La Pelosa som ligger en dryg timme från Alghero. Vattnet här är känt för att vara turkost och porträtterar flitigt på vykorten.

Turkosblått vatten finner du även på Costa Paradiso, som också ligger ca en timme från Alghero.

I närheten av Alghero ligger också La Speranza och La Bombarde samt den mest barnvänliga stranden Maria Pia.

Resa till Sardinien

Ön har två flygplatser: Alghero i norr och Cagliari i söder.

Sardinien har länge varit ett klassiskt charterresmål. Nu har Ryanair öppnat en rutt med direktflyg från Stockholm Skavsta till Alghero, vilket ger fler möjlighet att besöka Sardinien.

Att resa med reguljärflyg till Sardinien är både dyrt och krångligt om du inte vill resa med två olika lågkostnadsflygbolag med byte i t.ex. Rom.

Det går även att resa hit med båt från t.ex. Korsikas södra udde samt från Franska Rivieran och från Rom.