Direktflyg inrikes i Sverige

Sverige är ett avlångt land med ett par stora flygplatser i den södra delen och ett flertal mindre i såväl södra som mellersta och norra delarna.

De största flygplatserna finns i Stockholmsregionen och Göteborg-Malmö-Köpenhamnregionen. I Stockholm (STO) ligger Arlanda (ARN) och Bromma (BMA) och ibland räknas även Skavsta (NYO) i Nyköping (10 mil söder om Stockholm) in. I Göteborg (GOT) finns Landvetter och Göteborg City Airport. I Malmö (MMA) ligger Sturup (MMX) och i Köpenhamn (CPH), vilken är en viktig avreseort från den som bor i södra delarna av landet, ligger Copenhagen Airport i Kastrup. Även Ängelholm (AGH) är viktig för regionen.

Det finns många direktflyg att välja mellan om du ska resa inrikes i Sverige. De viktigaste flygbolagen är SAS, Skyways, City Airline och Kullaflyg, Gotlandsflyg, Blekingeflyg, Kalmarflyg, Golden Air och Sundsvallsflyg.

Till följande svenska flygplatser som trafikeras av trafikflyg kan du flyga direkt, givetvis beroende på var i landet du vill resa från och vart du ska.

Sök till vänster i Ska du ut och resa? varifrån du vill resa och vart du ska, för att se när rutten trafikeras och vad biljetten kostar de dagar du vill resa.

Tänk på att en del flygplatser och rutter trafikeras säsongsbetonat, t.ex. Åre.

Sök och boka flyg.