Cape Cod

Cape Cod är en halvö i de östra delarna av Massachusetts, USA och är ett mycket populärt turistmål för amerikanerna under sommaren. På Cape Cod finns det över 175 kilometer stränder så badsemester är ett av de vanligaste skälen att åka hit men Cape Cod erbjuder även massor av saker att göra, både för de som söker aktiviteter och de som bara vill slappa och äta gott. Här finns massor av "seafood" restauranger med alla typer av skaldjur och ostron som specialitet.

Att göra på Cape Cod

Då Cape Cod är en halvö med massor av kust är det inte helt otippat vattenaktiviteter som är det vanligaste och populäraste aktiviteterna. Förutom utmärkta badstränder kan man även utöva vattensporter såsom segling, parasegling och vattenskidåkning. Havsfiske är stort på Cape Cod och det finns även flera arrangörer av säl- och valsafari. Man kan även åka på så kallade "critter cruises" där man åker ut på havet och fångar olika djurarter från havet och får lära sig mer om dessa djur av guider på kryssningen.

För de som vill hålla sig på land är hiking (trekking) och cykling väldigt stort på Cape Cod. På halvön finns massor av vandringsleder och cykelvägar och ett tips för de mer aktiva resenärerna med gott om tid är att hyra cyklar och tält och cykla runt Cape Cod. Det är dessutom ett billigt resande då camping är mycket billigare än hotell.

En annan starkt växande aktivitet på Cape Cod är så kallad Geocaching, även kallad "skattjakt med GPS". Ni kan läsa mer om Geocaching på svenska här.

Att se på Cape Cod

På Cape Cod finns en hel del intressanta konstgallerier som halvön är kända för men det som är mest sevärt är naturen. Här finns milsvid med vackra stränder och väldigt vacker och intressant flora och fauna som tilltalar de flesta natur och utelivsmänniskor. Det bästa sättet att uppleva detta är självklart genom att hika eller cykla runt på halvön.

Tips: Martha's Vineyard

Ett tips är också att åka över till ön Martha's Vineyard. Martha's Vineyard ligger en och halv mil utanför Cape Cods södra kust och är bland annat känt för att Kennedy-familjen hade ett sommarställe här och John F. Kennedy, Jr. dog i en flygkrasch på väg över till denna ö. Hela denna ö är väldigt vacker och det är också därför många amerikanska kändisar har sina sommarhus just på denna ö.

När bör jag åka till Cape Cod?

Eftersom Cape Cod ligger på den norra halvan av USA är det under sommaren de flesta åker hit. Det är självklart då det är som svårast att hitta hotell och om man bara ska åka hit för att uppleva naturen kan våren eller tidig höst vara ett tips för att åka hit då det blir lättare och billigare att hitta hotell. Väldigt många hotell och restauranger stänger under vintertid så alltför tidigt eller sent på året kan göra det svårt att hitta boende och bra ställen att äta på.

Hur tar jag mig till Cape Cod?

Enklaste sättet att ta sig till Cape Cod är att flyga till Boston och hyra en bil för att sedan bila ner. Det finns tyvärr inga direktflyg till Boston från Sverige så därför ett bra alternativ att istället flyga till New York och ta sig därifrån med hyrbil upp till Cape Cod. Från Boston är det cirka 100 kilometer och från New York är det cirka 400 kilometer med bil och vägarna är mycket bra hela vägen.