Azorerna och São Miguel

Funderar du på en resa till sommaren eller framåt höstkanten och vill upptäcka något nytt? Långt bort från turiststråken kring Medelhavet, men samtidigt så nära, hittar du Azorerna. Utkastade mitt i Atlanten ligger de fantastiska vulkanöarna som absolut är värda ett besök!

Azorerna är en ögrupp som består av nio vulkanöar. De ligger ca 150 mil från Portugal och ca 390 mil från den amerikanska kontinenten.

Fantastisk och dramatisk natur

Azorerna erbjuder besökaren en otroligt storslagen och karaktärsfull miljö och natur i en blandning av hav och tropisk grönska. Det liknar inget ställe du tidigare besökt. Naturen är dramatisk med branta klippor. vattenfall, sjöar - allt omfamnat av ständig grönska och blomning.

När du reser hit, res hit för naturens skull och lugnet, eller kanske för att spela golf på någon av de grönskande golfbanorna. Vandring är givetvis en populär aktivitetet, liksom olika typer av äventyrssporter.

Stränder och badmöjligheter på Azorerna

Det finns ett antal vackra sandstränder på öarna, främst på sydkusten. Det finns varma källor att bada i och det finns även stora havsvattenbassänger på flera ställen. Tack vare golfströmmen är Atlantvattnet relativt varmt och håller ett snitt kring 20 grader.

Väder och klimat på Azorerna

Det subtropiska klimatet gör att du kan besöka Azorerna året om, men du ska vara inställd på växlande väderlek. Detta är inte ett resmål av klassisk strandkaraktär, utan det kan komma skurar dagligen, trots att det är förhållandevis varmt. Medeltemperaturen utan sommaren ligger lite över 20 grader. Bästa resperioden är därför vår, sommar och höst, men sommarmånaderna kan vara aningen hektiska med mycket turister.

São Miguel och Ponta Delgada

Den största och mest kända ön är São Miguel med huvudorten Ponta Delgada. Det är här du anländer när du reser till Azorerna.

I och kring staden finns många sevärdheter, t.ex. de vackra vulkansjöarna Furnas och Fogo. Gejsrar, liknande de som du finner på Island, finns också. Missa heller inte den botaniska trädgården "Terra Nostra" som är Nordeuropas enda teplantage. I havet utanför kan du åka på valsafari eller spana efter valar.

Resa till Azorerna

Det går att resa till Azorerna med direktflyg med charter från Sverige. Det finns även reguljärflyg via t.ex. Lissabon med TAP eller via Amsterdam/Portugal i KLM och TAP i kombination.